Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm

 
 
 
 
 
 
 
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm
  • Noctua NF-A14x25r G2 PWM ventilátor 140x140x25mm

 Novinka 

 
 
 
 
 
 
 
 
Záruka:
6 Rokov
Kód:
SKNONF-A14x25rG2PWM
Part No.:
NF-A14x25r G2 PWM
EAN:
9010018100648
Výrobca:

NOCTUA

Bez DPH
36.64 EUR
S DPH
43.97 EUR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
 

Podrobnosti o produkte

 
 
 

Popis produktu:

Model NF-A14x25r G2, ktorý je nástupcom oceňovaného modelu NF-A15 a stavia na technologických inováciách prelomového modelu NF-A12x25, je ďalšou generáciou 140 mm vlajkového modelu spoločnosti Noctua s okrúhlym rámom:
Vyrobený zo Sterrox® LCP, jeho vysoko optimalizovaný rotor s progresívnym ohybom, krídlami, kanálmi na zrýchlenie prúdenia a nábojom odstredivého turbulátora v kombinácii so svetlosťou hrotov iba 0,7 mm umožňuje modelu NF-A14x25r G2 ďalej zlepšovať preslávený tichý chladiaci výkon jeho predchodcu. Vďaka tomu sa dokonale hodí nielen pre novú generáciu chladičov Noctua triedy 140 mm, ale aj ako vynikajúci upgrade pre existujúce modely chladičov, ako sú série NH-D15(S) alebo NH-U14S (pre konfigurácie push/pull sa odporúča sada Sx2-PP).
Štvorpinová verzia PWM podporuje plne automatickú reguláciu otáčok prostredníctvom headerov ventilátora PWM a dodáva sa s adaptérom Low-Noise Adaptor na zníženie maximálnych otáčok z 1500 na 1250 ot. Jeho motor etaPERF™ s ultranízkymi stratami a technológiou Smooth Commutation Drive 2 nielenže poskytuje bezprecedentnú energetickú účinnosť a plynulosť chodu, ale vďaka novej funkcii SupraTorque™ dokáže využiť aj dodatočnú rezervu krútiaceho momentu na udržanie požadovanej rýchlosti ventilátora pri práci proti protitlaku, čím zabezpečuje ešte lepší výkon na chladičoch. NF-A14x25r G2 je doplnený ložiskom Noctua SSO2 referenčnej triedy, bohatým balíkom príslušenstva a 6-ročnou zárukou výrobcu, čo znamená, že ide o produkt prémiovej kvality. Jeho vynikajúci výkon, komplexná sada funkcií, špičková konštrukcia a najmodernejšie materiály stanovujú nový štandard v rámci portfólia spoločnosti Noctua a robia z neho elitnú voľbu pre najnáročnejších.

Vysoko optimalizovaná krivka P/Q pre všetky aplikácie - Dômyselná aerodynamická konštrukcia modelu NF-A14x25 G2 umožňuje dosiahnuť krivku pomeru tlaku a prietoku vzduchu (P/Q), ktorá je v kritickej strednej časti mimoriadne silná. To znamená, že NF-A14x25 G2 je skutočný univerzálny model s vynikajúcim výkonom v aplikáciách náročných na statický tlak aj na prúdenie vzduchu.
Vynikajúca akustika pri aplikácii - Zatiaľ čo mnohé ventilátory pri inštalácii v typických aplikáciách, ako sú chladiče alebo radiátory, vydávajú nepríjemné, vysoké zvuky, NF-A14x25 G2 bol starostlivo vyladený na optimálnu akustiku pri aplikácii. Vytvára hladký, príjemný frekvenčný profil a prekvapivo nízku hladinu akustického tlaku (SPL) pri práci proti protitlaku.
Rotor s progresívnym ohybom - Model NF-A14x25 G2 je vybavený jedinečným rotorom s progresívnym ohybom, kanálmi na zrýchlenie prúdenia a krídlami. Jeho deväť lopatiek sa v blízkosti náboja otáča dozadu a ďalej sa postupne ohýba dopredu. V spolupráci s odstredivým nábojom turbulátora táto konštrukcia pomáha nielen tlačiť viac vzduchu k vonkajším oblastiam lopatiek, kde je účinnosť vyššia, ale zabezpečuje aj maximálny vztlak a takmer rovnomerné zaťaženie v celom rozpätí lopatiek.
Odstredivý náboj turbulátora - Nová konštrukcia nábojov odstredivých turbulátorov, ktoré fungujú ako turbulátory, zlepšuje upevnenie prietoku v oblasti nábojov. Zároveň jeho odstredivý hnací pohyb vytláča vzduch z oblasti náboja, kde je účinnosť nízka v dôsledku nízkej rýchlosti otáčania, smerom k vonkajším, vysoko účinným zónam lopatiek, čím sa zvyšuje celková účinnosť optimalizáciou distribúcie kvapaliny v oblasti obežného kolesa.
Kanály na zrýchlenie toku - Rotor NF-A14x25 G2 má na strane nasávania kanály na zrýchlenie prúdenia. Tým, že toto opatrenie zrýchľuje prúdenie vzduchu v rozhodujúcich vonkajších oblastiach lopatiek, znižuje separáciu prúdenia na strane sania, a tým vedie k vyššej účinnosti a nižšej hlučnosti vírenia.
Winglety - Winglety môžu pomôcť znížiť víry na špičkách, ktoré vznikajú v dôsledku rozdielu tlaku medzi nasávacou a tlakovou stranou lopatiek ventilátora, ale nesú so sebou riziko zníženia účinnosti v dôsledku dodatočného posunu kvapaliny v oblastiach s vysokou rýchlosťou. Malé winglety ventilátora NF-A14x25 G2 boli starostlivo vyladené tak, aby zabezpečili konzistentné zvýšenie účinnosti v spolupráci s geometriou lopatiek s progresívnym ohybom, kanálmi na zrýchlenie prúdenia a rámom AAO.
Mimoriadne tesná vôľa medzi špičkou lopatiek a rámom - NF-A14x25 G2 má rekordne malú vôľu medzi lopatkami a rámom (vzdialenosť medzi hrotrom lopatiek a vnútornou stranou rámu) len 0,7 mm. Tento veľmi ambiciózny dizajn stanovuje nové meradlo pre 140 mm ventilátory a pomáha ventilátoru NF-A14x25 G2 účinnejšie pracovať proti protitlaku, napríklad na chladičoch alebo radiátoroch, tým, že znižuje únikové prúdy cez medzeru medzi obežným kolesom a rámom.
Sterrox® polymérna zmes s tekutými kryštálmi - rotor ventilátora NF-A14x25 G2 je vyrobené z novej zmesi tekutých kryštálov (LCP) Sterrox® od spoločnosti Noctua, ktorá sa vyznačuje extrémnou pevnosťou v ťahu, výnimočne nízkym koeficientom tepelnej rozťažnosti a tlmiacimi vlastnosťami, ktoré sú ideálne na zníženie rezonancie a vibrácií v pokročilých konštrukciách lopatiek ventilátorov.
Rám AAO - Rámy Noctua AAO (Advanced Acoustic Optimisation) sú vybavené integrovanými antivibračnými podložkami, ako aj vlastným dizajnom Noctua Stepped Inlet Design a mikroštruktúrami vnútorného povrchu, ktoré ďalej vylepšujú výkon/hlukovú účinnosť ventilátora.
Stupňovitý vstupný dizajn - dizajn spoločnosti Noctua pridáva do prívodu turbulenciu, aby sa uľahčil prechod z laminárneho prúdenia na turbulentné, čo znižuje tónový hluk pri nasávaní, zlepšuje upevnenie prúdu a zvyšuje sací výkon, najmä v priestorovo obmedzených prostrediach.
Mikroštruktúry vnútorného povrchu - Vďaka tomu, že špičky lopatiek ventilátora prechádzajú cez hraničnú vrstvu vytvorenú mikroštruktúrami vnútorného povrchu, je výrazne potlačené oddeľovanie prúdenia zo strany sania lopatiek, čo má za následok zníženie hluku prechádzajúceho lopatkami a zlepšenie účinnosti prúdenia vzduchu a tlaku..
Integrované antivibračné podložky - Integrované antivibračné podložky z mimoriadne mäkkého silikónu minimalizujú prenos drobných vibrácií pri zachovaní plnej kompatibility so všetkými štandardnými skrutkami a väčšinou ostatných montážnych mechanizmov.
Ložisko SSO2 - Model NF-A14x25 G2 je vybavený ďalej optimalizovanou druhou generáciou presláveného, časom overeného ložiska SSO2 spoločnosti Noctua. Vďaka ložisku SSO2 je zadný magnet umiestnený bližšie k osi, aby sa zabezpečila ešte lepšia stabilizácia, presnosť a odolnosť.
Kovový plášť ložiska - S cieľom zaručiť najvyšší možný stupeň výrobnej presnosti, minimálnu toleranciu a vynikajúcu dlhodobú stabilitu má NF-A14x25 G2 CNC frézovaný plášť ložiska vyrobený výlučne z mosadze.
Motor etaPERF™ s integrovaným obvodom NE-FD6 PWM - Nový motor etaPERF™ od spoločnosti Noctua stanovuje nové štandardy v oblasti energetickej účinnosti vďaka svojej extrémne nízkej elektrickej impedancii a najnovšiemu systému pohonu NE-FD6 s integrovaným, mimoriadne citlivým Hallovým snímačom, ktorý poskytuje mimoriadne presný výkon komutácie. To mu umožňuje nielen premeniť minimálny elektrický príkon na maximálny výstupný výkon s takmer žiadnymi stratami, ale tiež spolupracuje s osvedčenou technológiou Noctua Smooth Commutation Drive 2, vďaka ktorej je chod motora etaPERF™ takmer nehlučný.
SupraTorque™ - Väčšina ventilátorov sa pri práci proti protitlaku, napríklad na chladičoch a radiátoroch, mierne spomaľuje, čo má za následok zníženie výkonu. Technológia SupraTorque™ spoločnosti Noctua, ktorú umožňuje nový integrovaný obvod ovládača NA-FD6, umožňuje ventilátoru v prípade potreby využiť dodatočný krútiaci moment, aby udržal rýchlosť otáčok na požadovanej úrovni bez ohľadu na odpor prúdenia vzduchu, čím zabezpečuje konzistentný výkon aj v najnáročnejších podmienkach.
Riadenie PWM so širokým rozsahom otáčok - NF-A14x25 G2 PWM možno riadiť PWM od maximálnych otáčok 1500 ot/min až po 300 ot/min. To umožňuje nastaviť ventilátor na maximálny výkon alebo takmer tichú prevádzku pomocou automatickej regulácie otáčok na základe teploty základnej dosky alebo manuálnych regulátorov, ako je NA-FC1.
Zastaví sa pri 0 % PWM - Keď základná doska alebo regulátor ventilátora PWM nastaví pracovný cyklus PWM na 0 %, ventilátor sa zastaví. Vďaka tomu je ideálny na vytváranie zostáv so semipasívnym chladením, ktoré automaticky vypínajú ventilátory, a tak pracujú úplne ticho pri nečinnosti, ak to termiky umožňujú.
Hladký komutačný pohon 2 - Najnovšia verzia pokročilého systému Smooth Commutation Drive spoločnosti Noctua zabezpečuje vynikajúcu plynulosť chodu tým, že eliminuje kolísanie krútiaceho momentu a hluk pri prepínaní. Vďaka tomu je ventilátor pozoruhodne tichý aj pri veľmi malých vzdialenostiach.
Adaptér s nízkym šumom - NF-A14x25 G2 PWM sa dodáva s adaptérom s nízkou hlučnosťou (L.N.A.), ktorý znižuje maximálnu rýchlosť ventilátora z 1500 na 1250 otáčok za minútu. L.N.A. možno použiť buď na prevádzku ventilátora pri pevných otáčkach 1250 ot/min, alebo na obmedzenie maximálnych otáčok pri použití automatickej regulácie PWM.
Rozsiahle možnosti kabeláže - Krátky 20 cm primárny kábel ventilátora minimalizuje káblovú spleť v typických aplikáciách, zatiaľ čo dodávané 30 cm predĺženie poskytuje v prípade potreby väčší dosah. Obidva káble sú plne obalené a 4-pinový y-kábel umožňuje pripojenie druhého ventilátora k rovnakému záhlaviu ventilátora PWM na automatické ovládanie.
Pokročilé funkcie ochrany - Ventilátor je chránený proti prepólovaniu, prepätiu a nadprúdu (skratom) a je vhodný na použitie v náročných elektrických prostrediach. Vďaka veľmi nízkym emisiám EMC je zároveň ideálny pre aplikácie, kde je elektrické rušenie kritické. V neposlednom rade jeho zablokovaný rotor a ochrana proti preťaženiu zvyšujú bezpečnosť v situáciách, keď môže dôjsť k mechanickému zablokovaniu ventilátora.
Bezpečnostné certifikáty - Na rozdiel od mnohých lacných ventilátorov bol NF-A14x25 G2 dôkladne testovaný z hľadiska elektrickej bezpečnosti, odolnosti a vyžarovania. Má certifikáty CE, TÜV, UKCA a UL a spĺňa všetky platné normy (EN 62368-1, EN 55035, EN 55032, UL-507), je to bezpečné a kvalitné zariadenie.
6-ročná záruka výrobcu - Ventilátory Noctua sú známe svojou dokonalou kvalitou a výnimočnou životnosťou. Rovnako ako všetky ventilátory Noctua, aj NF-A14x25 G2 sa vyznačuje hodnotou MTTF viac ako 150 000 hodín a dodáva sa s plnou 6-ročnou zárukou výrobcu.

Špecifikácia:

Veľkosť 140x140x25 mm
Rozstup montážnych otvorov 124,5x124,5 mm
Konektor a konfigurácia pinov 4-pinový PWM
Dĺžka kábla 20 cm + 30 cm predlžovací kábel NA-EC1
Ložisko SSO2
Geometria lopatiek Rotor s progresívnym ohybom
Technológia rámu AAO (pokročilá akustická optimalizácia)
Materiál Sterrox® LCP
Otáčky (+/- 10 %) 1500 ot.
Otáčky s L.N.A. (+/- 10 %) 1250 ot/min
Prietok vzduchu 155,6 m3/h
Prietok vzduchu s L.N.A. 127,1 m3/h
Akustický hluk 24,8 dB(A)
Akustický hluk s L.N.A. 19,7 dB(A)
Statický tlak 2,56 mm H2O
Statický tlak s L.N.A. 1,3 mm H2O
Príkon (max.) 2,28 W
Max. vstupný prúd 0,19 A
Prevádzkové napätie 12 V
Napätie PWM signálu 5 V
MTTF > 150 000 h

Balenie: NA-RC16 nízkošumový adaptér (L.N.A.), NA-YC1 4-pin rozdeľovací kábel PWM, NA-EC1 30 cm predlžovací kábel, 4x NA-AV2 antivibračné držiaky, skrutky ventilátora


Zaradenie produktu

 

Stránky o produkte:

https://noctua.at/en/nf-a14x25r-g2-pwm


Technické špecifikácie sa môžu meniť bez predošlého upozornenia. Obsah aktuálneho balenia sa môže líšiť v závislosti od dátumu predaja. Obrázky majú len informatívny charakter.

 
 
 
 
 
 
 

Parametre

 
 
 

Základné parametre
Rozmery :  140x140  mm
Hrúbka :  25  mm
LED podsvietenie:  Nie 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.