Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM

 
 
 
 
 
 
 
  • Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM
  • Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM
  • Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM
  • Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM
  • Noctua NV-FH2 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM

 Novinka 

 
 
 
 
 
 
 
 
Záruka:
6 Rokov
Kód:
SKNONV-FH2
Part No.:
NV-FH2
EAN:
9010018900156
Výrobca:

NOCTUA

Bez DPH
46.70 EUR
S DPH
56.04 EUR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  
  •  
 

Podrobnosti o produkte

 
 
 

Popis produktu:

NV-FH2 je flexibilný 8-kanálový rozbočovač ventilátorov PWM prémiovej kvality, ktorý je ideálny na napájanie až ôsmich ventilátorov v domácich, kancelárskych alebo viacúčelových ventilačných aplikáciách pomocou externého napájacieho zdroja s 5,5 mm konektorom, ako je napríklad voliteľný NV-PS1 od spoločnosti Noctua. Je kompatibilný s 5, 12 a 24 V ventilátormi so 4-pinovým PWM a 3-pinovým konektorom a podporuje až 60 W celkového odberu energie. Zatiaľ čo 3-pinové ventilátory možno regulovať rýchlosťou pomocou nastavenia napätia, 5 a 12V ventilátory s PWM možno ovládať pripojením voliteľného regulátora NA-FC1 k 4-pinovému vstupu PWM NV-FH2. NV-FH2 môže byť alternatívne napájaný aj cez tento vstup (až do celkového odberu 22 W), napr. v prostredí PC, kde môže byť napájaný zo záhlavia ventilátora na základnej doske s riadením PWM a monitorovaním otáčok, alebo pri použití s modelmi ventilátorov Noctua 5V PWM, ktoré obsahujú káble napájacieho adaptéra USB, ktoré umožňujú napájanie NV-FH2 z powerbanky alebo štandardného napájacieho zdroja USB. Vďaka pokročilým funkciám ochrany a filtrovania signálu NV-FH2 nielenže bezpečne pracuje s ventilátormi, ktoré produkujú vysoké štartovacie prúdy alebo prechodové javy, ale podporuje aj kaskádové zapojenie viacerých jednotiek na ovládanie až 71 ventilátorov súčasne. Upevnenie NV-FH2 je hračkou vďaka integrovaným magnetom, ktoré umožňujú prichytenie na oceľové povrchy, ako aj montážnym výstupkom s otvormi pre skrutky, ktoré umožňujú upevnenie pomocou skrutiek alebo káblových pások. Rozbočovač môže byť prevádzkovaný buď bez priloženého krytu s klipom na jednoduché monitorovanie stavu pomocou bielych stavových LED diód, alebo s nasadeným krytom na dodatočnú ochranu pred prachom, kontaktom alebo mechanickým nárazom. NV-FH2 je doplnený certifikátmi CE, UKCA a UL, plne vyhovuje všetkým platným bezpečnostným normám, ako aj 6-ročnou zárukou výrobcu Noctua a predstavuje zlatý štandard vysoko odolných viacúčelových rozbočovačov, ktoré fungujú rovnako dobre vo vnútri PC ako aj v iných ventilačných aplikáciách.

Upozornenie: neumiestňujte priamo na jednotky pevných diskov, dodržujte vzdialenosť aspoň 5 cm. Pri napájaní cez 4-pinový vstup zo základnej dosky počítača skontrolujte v príručke k základnej doske maximálny prúd hlavičky ventilátora a dbajte na to, aby ste ho neprekročili.

Podpora ventilátorov 5 V, 12 V a 24 V - Vďaka kvalitným tranzistorom MOSFET podporuje NV-FH2 ventilátory s napätím 5 V, 12 V a 24 V. Vďaka tomu je skvelou voľbou nielen pre použitie s 12V ventilátormi PC skríň, ale aj pre domáce ventilačné zostavy na báze 5V, ako aj pre 24V prostredia, ako sú 3D tlačiarne alebo priemyselné aplikácie.
Kompatibilný so 4-kolíkovými ventilátormi PWM a 3-kolíkovými ventilátormi - Hoci prostredníctvom PWM možno ovládať len 4-pinové ventilátory, výstupné konektory NV-FH2 s kľúčom sú kompatibilné aj s 3-pinovými ventilátormi, takže ho možno použiť aj na prevádzku viacerých 3-pinových ventilátorov z jedného zdroja napájania a na súčasné nastavenie ich rýchlosti znížením vstupného napätia.
Flexibilný príkon - NV-FH2 sa môže napájať buď cez 5,5 mm (vonkajší priemer) / 2,1 mm (vnútorný priemer) vstupný barelový konektor pomocou napájacieho zdroja, ako je voliteľný NV-PS1, alebo cez 4-pinový vstup PWM. Ak sú pripojené oba vstupy, NV-FH2 bude automaticky prijímať napájanie zo sudového konektora a na ovládanie PWM a monitorovanie otáčok bude používať iba 4-pinový port.
Celkový odber energie do 60 W - Pri napájaní cez konektor v tvare barelu môže NV-FH2 prevádzkovať ventilátory s kombinovaným odberom energie až do 60 W. Pri použití iba 4-pinového vstupu PWM je maximálny odber energie obmedzený na 22 W pomocou bezpečnostnej poistky s automatickým resetovaním na ochranu konektora. Každý výstupný port je chránený samonastaviteľnou poistkou 0,75 A.
Kaskádová podpora až 71 ventilátorov - NV-FH2 podporuje kaskádovanie v tom zmysle, že až desať jednotiek NV-FH2 možno reťazovo zapojiť na prevádzku a ovládanie až 71 ventilátorov. Riadiaci obvod NV-FH2 s jednou vyrovnávacou pamäťou zbernice udržiava signály PWM stabilné bez ohrozenia logických úrovní TTL na nadväzujúcich doskách.
Bezpečné ovládanie vysokovýkonných ventilátorov - Ak sú pripojené oba vstupné porty 5,5 mm, NV-FH2 bude čerpať napájanie cez barelový konektor a 4-pinový port bude používať len na riadenie PWM a monitorovanie otáčok. Týmto spôsobom je možné bezpečne ovládať ventilátory s vysokou spotrebou energie bez rizika poškodenia hostiteľského zariadenia pripojeného k 4-pinovému portu.
Bezpečnostné poistky - Štvorpólový vstup NV-FH2 je chránený bezpečnostnou poistkou 1,85 A, aby nemohlo dôjsť k prekročeniu špecifikovaného prúdového limitu konektorov. Okrem toho je každý konektor ventilátora samostatne istený poistkou 0,75 A, aby sa zabránilo nadprúdu na jednotlivých výstupoch.
Ochrana proti zapínaciemu prúdu - NV-FH2 je vybavený sofistikovanou ochranou proti rozbehovému prúdu, ktorá zabraňuje poškodeniu pripojených ventilátorov, ak je pripojený ventilátor s vysokým rozbehovým prúdom alebo ak dôjde k prechodným javom na vstupe napájania.
LED diódy na monitorovanie stavu - Vďaka pokročilým opatreniam na kontrolu bokov stavové LED diódy modelu NV-FH2 nebliká a vždy zobrazuje správny stav zapnutia/vypnutia, keď je ventilátor zablokovaný alebo zastavený, aj keď je signál otáčok ventilátora mierne nestabilný, čo je bežné pri nízkych otáčkach ventilátora.
Stavové LED diódy s bočným ovládaním - Všetky porty ventilátora NV-FH2 sú vybavené bielymi stavovými LED diódami, ktoré sa rozsvietia, ak sa prijíma signál o otáčkach, a zhasnú, ak sa ventilátor zastaví alebo zlyhá. V prípade sofistikovanejšej funkcie stráženia sa signál otáčok ventilátora pripojeného k výstupnému portu 1 prenáša cez 4-pinový vstupný port a môže byť spracovaný základnými doskami PC alebo inými zariadeniami, ako sú jednodoskové počítačové systémy (napr. Arduino, Raspberry Pi atď.).
Horný kryt - Na rozdiel od modelu NA-FH1 je model NV-FH2 vybavený odnímateľným horným krytom, ktorý sa dá nasadiť na rozbočovač pre aplikácie, kde by mali byť stavové LED skryté alebo kde by mala byť doska plošných spojov chránená pred prachom, dotykom alebo mechanickým nárazom.
Flexibilná montáž - NV-FH2 je vybavený integrovanými neodymovými magnetmi, vďaka ktorým priľne k akémukoľvek magnetickému povrchu, ako sú napríklad oceľové panely PC skríň. Pri montáži na nemagnetické povrchy umožňujú štyri otvory pre skrutky s priemerom 4,1 mm jednoduchú montáž pomocou skrutiek alebo káblových pások.
Ideálna kombinácia s voliteľným regulátorom ventilátora NA-FC1 - NV-FH2 je ideálny na ovládanie viacerých ventilátorov pomocou regulátora NA-FC1. Vďaka konštrukcii s reverzným napájaním na 4-pinovom vstupe NV-FH2 môže NA-FC1 ovládať pripojené ventilátory aj vtedy, ak je rozbočovač napájaný cez 5,5 mm barelový konektor a na 4-pinovom rozhraní nie je žiadne iné pripojenie alebo vstup.
Voliteľný univerzálny napájací zdroj NV-PS1 230/115V - NV-FH2 možno napájať z elektrickej siete pomocou voliteľného napájacieho zdroja NV-PS1, ktorý umožňuje veľmi jednoduchú prevádzku ventilátorov z elektrickej siete v takmer každom prostredí. NV-PS1 podporuje napätie 230 V aj 115 V a dodáva sa s modulárnymi zástrčkami (typ EÚ/UK/USA).
Bezpečnostné certifikáty - Na rozdiel od mnohých lacných rozbočovačov ventilátorov bol NV-FH2 dôkladne testovaný z hľadiska bezpečnosti výrobku a zhody s EMC. Má certifikáty CE, UKCA a UL a spĺňa všetky platné normy (EN 62368-1, EN 55035, EN 55032, UL-62368), je to bezpečné a kvalitné zariadenie.
6-ročná záruka výrobcu - Produkty Noctua sú známe svojou dokonalou kvalitou a výnimočnou životnosťou. Rovnako ako ventilátory a chladiče Noctua, aj NV-FH2 je robustný a spoľahlivý produkt, ktorý bol starostlivo navrhnutý tak, aby odolal skúške času.

Špecifikácia:

Výstupné konektory 8x 4-pin PWM
Vstupné konektory 1x 5,5 mm (vonkajší priemer) / 2,1 mm (vnútorný priemer) súdkovitý konektor, 1x 4-pinový PWM
Maximálny výkon 60 W
Max. výkon cez 4-pinový vstup PWM 22 W
Prevádzkové napätie 5-24 V
Prevádzková teplota -40 °C až +60 °C
Trieda horľavosti UL-94 V-0
Bezpečnostné normy EN 62368-1, EN 55035, EN 55032, UL-62368
Certifikáty CE, UKCA, UL
Rozmery 93x62x12,5 mm (bez krytu) / 93x62x19 mm (s krytom) mm
Hmotnosť 47 g
Kompatibilita ventilátorov všetky ventilátory Noctua 24V, 12V a 5V, mnohé ventilátory iných výrobcov


Obsah Balenia:

Noctua NV-FH2


Zaradenie produktu

 

Stránky o produkte:

https://noctua.at/en/nv-fh2


Technické špecifikácie sa môžu meniť bez predošlého upozornenia. Obsah aktuálneho balenia sa môže líšiť v závislosti od dátumu predaja. Obrázky majú len informatívny charakter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pobočka Bratislava

Tuhovská 33

831 06 Bratislava

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 2 321 65 111

Obchodné oddelenie: + 421 2 321 65 777

maps
Pobočka ASBIS Košice

Moldavská cesta 8/B

040 11 Košice

Pondelok - Piatok:

od 8.30 do 17.00 hod.

E-mail: online_kontakt[at]asbis.sk

Recepcia: + 421 55 321 65 11

maps
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Obchodné oddelenie

+421 2 321 65 777

Zobraziť klasickú verziu

Prevádzkuje ASBIS SK spol. s r.o.

Technické riešenie © 2024 CyberSoft s.r.o.